Відсторонено черкаського суддю, викритого на хабарі 30 тисяч гривень

11 Вересня 2018 18:00
Вища рада правосуддя тимчасово, до 29 жовтня 2018 року, відсторонила суддю апеляційного суду Черкаської області Володимира Пономаренка від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Відповідні рішення ВРП ухвалила за результатом розгляду клопотань заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, інформує “Укрінформ” із посиланням на управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

Як зазначено в клопотанні САП, Пономаренко “підозрюється в одержанні відповідно до висунутої ним раніше вимоги від громадянина Г. неправомірної вигоди в розмірі 30 000 гривень за вплив на суддів Соснівського районного суду міста Черкас, які мали розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 130 Кодексу про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції), стосовно зазначеного громадянина”.