У Черкасах відзначають День рятівника (фото)

17 Вересня 2018 15:50

Сьогодні в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України відбулися урочистості з нагоди відзначення професійного свята – Дня рятівника.

Урочистості на плацу розпочалися із підняття Державного Прапору України кращими вихованцями навчального закладу у присутності вишикуваного особового складу, ветеранів та гостей, серед яких: перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль, начальник Управління ДСНС у Черкаській області генерал-майор с. ц. з. Віктор Гвоздь, громадський діяч професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Микола Томенко, заступник міського голови Черкас Людмила Бордунос, Президент Асоціації футзалу Черкаської області Юрій Гончаров та інші, інформують у ЧІПБ.

Після виконання Державного Гімну України присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх вогнеборців-чорнобильців, а також випускників навчального закладу, Олексія Панченка та Ігоря Бойка, які віддали своє життя, захищаючи східні кордони України.

Особовий склад інституту з професійним святом привітали почесні гості та вручили нагороди кращим співробітникам і курсантам навчального закладу. За сміливі і рішучі дії під час ліквідації надзвичайних ситуацій, сумлінне і бездоганне виконання службових обов’язків, досягнення високих результатів у трудовій діяльності та з нагоди Дня рятівника Почесною Грамотою, Грамотою та Подякою ДСНС України, Почесною Грамотою ЧОДА, Грамотами Управління ДСНС України у Черкаській області, медалями «Ветеран служби», медалями «20 років сумлінної служби», «15 років сумлінної служби», «10 років сумлінної служби» нагородили 59 осіб.

Напередодні на засіданні Вченої ради ЧІПБ визначили кращі підрозділи та кращих співробітників навчального закладу, яких уже традиційно нагородили Дипломами в день професійного свята рятувальників.

Також в. о. начальника інституту Олександр Тищенко за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, активну участь у громадському житті інституту вручив грамоти ЧІПБ 10 особам та погони молодшого командного складу 30 курсантам.

Щирі слова, які звучали в цей день, підтвердили, що це свято – знак подяки та поваги за відданість своїй професії, за вагомий внесок у благородну справу захисту життя і здоров’я, охорону навколишнього середовища і збереження матеріальних надбань держави. «Безперечно, професія рятувальника, складна і відповідальна, кожен працівник Служби Порятунку з гідністю і честю виконує свою роботу, а інакше й бути не може, тому що служити Батьківщині, допомагати людям є почесним обов’язком», – сказав в. о. начальника інституту Олександр Тищенко.