Працівники одного з найбільших підприємств Черкащини сидять без зарплат

18 Вересня 2018 12:00

ПАТ «Дашуківські бетоніти», яке з радянських часів відоме як провідний український виробник продукції з бентонітових глин (а ця продукція необхідна металургам, нафтовикам і газівникам, машинобудівникам, будівельникам), з березня паралізоване. Тривала боротьба за власність на нього призвела до зупинки виробництва, масових звільнень та можливого банкрутства підприємства. А це ж найбільший платник податків до районного бюджету.

Як пише видання “Вісті Черкащини”, в результаті різних маніпуляцій власників страждають звільнені працівники та їхні родини, які не отримали більше 2 мільйонів гривень заборгованих коштів.

11 вересня близько 100 працівників підприємства провели біля приміщення РДА мітинг, а потім пішли на зустріч з керівниками району та власниками підприємства.

Після двох годин гострих дискусій і суперечок між головою правління Володимиром Бесарабом і головою наглядової ради Володимиром Нагінським конфлікт так і не був вичерпаний. Частина людей розійшлася по домівках, махнувши на все рукою, а решта все ж дочекалася останньої хвилини зібрання, коли обидві сторони пообіцяли вирішити питання з заборгованою зарплатою.