У  Мліївській ОТГ планують сортувати тверді побутові відходи

19 Вересня 2018 19:00

У Мліївській ОТГ планують сортувати тверді побутові відходи. Вже придбано контейнери для роздільного збору металу тари та ПЕТ-пляшок. Перші контейнери буде встановлено поблизу закладів харчування та торгівельних закладів на території ОТГ, яка нараховує 5655 жителів трьох сіл Городищенського району.

“Ми взялися за боротьбу із засміченням одразу після створення об’єднаної територіальної громади, – констатує голова Мліївської ОТГ Василь Микитенко. – Офіційних сміттєзвалищ налічується по одному у кожному населеному пункті, “неофіційних” же смітників у кожному селі знаходилось по 2-3, вони накопичувались роками. Ми потроху вирішуємо цю проблему: уже прибрали від стихійних звалищ Старосілля, на черзі – Мліїв а потім і Будо-Орловецька. Сьогодні у кожному селі громади налагоджуємо безкоштовний для мешканців громади щотижневий вивіз побутових відходів”.

І ось тепер після повернення із Австрії, куди Василь Микитенко, разом з іншими головами ОТГ, за сприяння Програми “U-LEAD з Європою”, їздив переймати європейський досвід поводження з твердими побутовими відходами – у Мліївській громаді уже найближчим часом встановлять 15 пілотних контейнерів для роздільного збирання тари.