Районна влада хоче забрати шкільний автобус у дітей

20 Вересня 2018 20:37

polvisti.com

У селі Голов’ятине Смілянського району Черкаської області районна влада хоче забрати комфортабельний шкільний автобус, придбаний за кошти сільської ради. Натомість дадуть вдвічі менше старе авто.

“Згідно з рішенням райради, школи сусідніх сіл Голов’ятине і Сунки повинні обмінятися автобусами. У нас хороший, а у них на 13 місць ледве їздить, давно списати пора. Рішення аргументували тим, що в Сунках підвозитимуть більше учнів з двох сіл Плескачівка і Шевченко. Це не законно, адже у Плескачівці є своя школа. Якщо батьки хочуть віддати дітей в іншу, то і возити їх мають самостійно”, – говорить директор Голов’ятинської школи Ольга Коломійчук.

У Голов’ятинську школу, крім місцевих, ходять діти із селищ Залевки, Малий Бузуків та Гуляйгородок. Щоб купити автобус у 2012 році у селі витратили 230 тис. грн.

“Я відмовилася добровільно віддавати транспорт, тоді до нас приїхали з відділу освіти почали доводити, що Сункам потрібний хороший автобус, а ми можемо меншим возити за три ходки”, – додає Ольга Петрівна.

Обурені батьки влаштували акцію протесту біля районної адміністрації. Проте чиновники на мітинг селян не відреагували.

“Дирекція Сунківської загальноосвітньої школи звернулася з проханням дати їм новий автобус, адже стало більше учнів з інших сіл – всього 48. Нових даних про школярів у Голов’ятине ми не мали. За минулий рік автобусом підвозили 36 осіб. Тому виникло питання про обмін шкільним транспортом. Тепер вияснилося, що з 1 вересня в Голов’ятине підвозитимуть 42 дітей. Рішення ми переглянемо, поки залишається все як є”, – пояснює начальник відділу освіти Смілянської РДА Василь Мельник.

У селі не вірять намірам влади. Упевнені, що так Смілянська РДА хоче переконати людей відмовитися від приєднання Голов’ятине до громади Черкаського району. Кажуть, чиновники постійно на цьому наголошували, а автобус обіцяли забрати силою.

Джерело: gazeta.ua