Баскетболіст із Черкас уклав угоду з клубом NBA

16 Жовтня 2018 19:36

Студент навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та здоров’я Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького, вихованець баскетбольного клубу «Черкаські Мавпи» Олександр Кобець підписав контракт із клубом Національної баскетбольної асоціації (НБА) Вашингтон Візардс. Про це інформує «FBU.UA».UA».

Нині Олександр Кобець не є гравцем «Черкаських Мавп», за які на професійному рівні відіграв 6 сезонів. За основну команду клубу баскетболіст почав виступати з сезону 2012-2013. За цей час він встиг стати улюбленцем черкаської публіки та увійти в історію клубу як найрезультативніший гравець. На сьогодні Олександр Кобець здобув у Суперлізі за «Черкаські Мавпи» 1679 очок. За час виступів у Черкасах він став гравцем Національної збірної України. А зі збірною 3х3 став бронзовим призером чемпіонату Європи, за що отримав звання майстра спорту міжнародного класу.

За словами Олександра Кобця контракт із Washington Wizards необхідний, аби мати можливість виступати у G лізі. Також спортсмен відзначив, що підписання контракту є історичною подією в його житті:

«Про це я мріяв постійно і від сьогодні спробую зробити усе можливе, аби стати повноцінним гравцем клубу «НБА»