Викрито начальника РЕМ ПАТ “Черкасиобленерго”, якого підозрюють у вимаганні 5 тисяч доларів

19 Жовтня 2018 18:11

Сьогодні Уманською місцевою прокуратурою спільно з працівниками Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчими Уманського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області викрито керівника одного з районних підприємств електромереж ПАТ «Черкасиобленерго», який вимагав від підприємця 5 тисяч доларів США за вчинення дій з використанням наданих повноважень в сприянні підприємницької діяльності, залучивши посередника.

chk.gp.gov.ua

Обумовлену суму коштів у посередника правоохоронцями вилучено. Наразі вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження начальника РЕМ й затримання його в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні корупційного злочину.

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії. Вирішуватиметься питання щодо повідомлення службовій особі про підозру та обрання запобіжного заходу.

Довідково: санкція ч. 4 ст. 368-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.