Черкащанин виборов “бронзу” у велогонці на Іграх Нескорених (фото)

22 Жовтня 2018 09:00

Черкащанин Денис Фіщук у складі збірної України у велогонці здобув бронзову медаль Ігор Нескорених (Invictus Games), які з 20 до 27 жовтня проходять у австралійському Сіднеї.

facebook.com/vitkoval

Про це у своєму фейсбуку повідомив перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль.

“Вітаю усіх черкащан! Наш Денис Фіщук у перший же день у складі збірної України на Іграх нескорених виграв бронзу. Це перша, але, віримо, не остання медаль до скарбнички збірної!”, – зазначив Віталій Коваль.

galinfo.com.ua

Денис Фіщук – ветеран СБУ, майстер спорту України, який зазнав травм в АТО. Під час бою на Донбасі отримав травму голови від вибуху протитанкової гранати. До війни Денис займався тріатлоном, тому для реабілітації після контузії обрав плавання та велоперегони.

Бронзовий призер каже – траса нелегка, зробив усе що міг. Тож виступом задоволений.

Його “бронза” стала  першою за два роки  медаллю України у велоспорті на “Іграх Нескорених”.

Перед поїздкою спортсмена на змагання обласна влада презентувала йому велосипед, спеціально сконструйований для індивідуальних перегонів на час.

Україна бере участь у змаганнях Ігор Нескорених, які були започатковані в 2014 році за ініціативи британського принца Гаррі, вже другий рік поспіль.

Цього року чергові змагання нескорених відбуваються 20-27 жовтня у м. Сідней (Австралія). На спортивних майданчиках змагатимуться представники країн: Афганістан, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірак, Італія Йорданія, Нідерланди, Нова Зеландія, Польща, Румунія, Україна, Великобританія, США.