Чим більше кандидатів у президенти – тим більше шансів на другий термін Порошенка, – думка

31 Жовтня 2018 14:00

Про український політичний нарцисизм та егоїзм написано багато й грунтовно. Проте й нині, за 150 днів до президенських виборів, влада й дружні до неї олігархи впевнено пишуть і реалізують сценарій своєї перемоги та подальшого царювання до 2024 року.

Уже більш як 30 політиків заявили про готовність брати участь у президентських виборах.

Серед них – майже всі більше чи менше позиціонують себе як опозиціонери до влади.Тому електорально – вони воюють між собою, а не проти Порошенка. Окрім того й інформаційно олігархічні ЗМІ стимулюють внутрішнє поборювання у середовищі проукраїнської та проєвропейської опозиції. За таких обставин створюється віртуальна картинка, де проукраїнський Порошенко мужньо бореться із проросійськими опонентами. А решта політиків, як павуки у банці, нехай і далі гризуться між собою за владу.

Отож, від імені нашої команди “Рідна країна”, яка запропонувала стратегію дій “УКРАЇНСЬКИЙ ПРЕЗИДЕНТ – 2019”, звертаю увагу на потребу найшвидшого визначення спільних принципів ведення президентської кампанії для опозиції.

Поки що визначення єдиного кандидата у Президента від проукраїнського та проєвропейського середовища виглядає як утопія. Тому варто вирішити бодай програму мінімум та домовитися про :
– головні світоглядні цінності;
– пріоритетні завдання для майбутньої влади;
– принципи ведення кампанії у першому турі;
– обов’язковість підтримки у другому турі!

P.S. Тут радники Президента хизуються вмілим використанням Порошенком і К. військової мудрості Сунь-цзи. Тож нагадаю і нинішній опозиції пораду від Сунь-цзи:
ось чому найкраща війна – розбити замисли супротивника!

Микола Томенко, лідер партії “Громадський рух “Рідна країна”