Сміляни пікетують Кабмін і НАК “Нафтогаз”, вимагаючи тепла в домівки

14 Листопада 2018 14:46

Сьогодні організована група смілян двома автобусами виїхала у Київ, щоб донести державним мужам нашу проблему – відсутність тепла і стійке переконання не брати борги Енергоінвеста місто, повідомляє Smila.ua.

Зараз сміляни з плакатами, прапорами та символікою нашого міста мерзнуть під стінами Кабміну. Як на зло, у Києві сьогодні вітер, мокрий сніг, холодно. Нашим жителям дуже важко відстоювати свої права, до того ж багато з них взяли з собою дітей.

Голова ГО «Сміла своїми руками» Андрій Черничко розповів для сайту Сміла.ua, що після наради в Кабміні до смілян вийшли три народні депутати, серед яких Сергій Рудик та Віктор Кривенко.

Вони розповіли, що вперше Прем’єр-міністр Володимир Гройсман почув про реальну проблему смілян. До цього йому подавали зовсім перевернуту інформацію, що тепла у місті немає через вину місцевої влади. Тепер нарешті пан Гройсман зрозумів, що 240 мільйонів гривень боргу, через які Нафтогаз не хоче давати ліміти газу для опалення Сміли, то не міські борги, а гроші, украдені Енергоінвестом. Вони не повинні йти за нашим комунальним майном.

№Нам озвучили інформацію, що завтра зранку до нас у Смілу їде Міністр з питань ЖКГ та представник від Нафтогазу із якимись рішеннями. Що то за рішення – нам не відомо. Якщо це рішення не на користь смілян: завтра ми відразу перекриваємо Смілу – рух автотранспорту буде зупинено. Це буде безстрокова акція. Якщо знову у Смілі не буде тепла – тоді на карті України такого міста як Сміла – не буде, нехай нас всі об’їжджають!”, – сказали Андрій Черничко та Віктор Овчаренко.

Після мітингу під Кабміном, сміляни переходять страйкувати під стіни НАК Нафтогазу. Настрої дуже сумні, наші жителі вже зневірились, що доб’ються справедливості. Проте вони не здаються. Разом із простими містянами нарешті у Київ виїхали смілянські депутати. Жодного представника від виконкому з ними немає.