Палац Шувалова в Тальному стане кіномайданчиком для “Чорного Ворона”

15 Листопада 2018 23:12

В 20-их числах листопада в Тальнівській громаді зніматимуть кілька сцен із фільму “Чорний Ворон”  за романом однойменного бестселера відомого українського письменника Василя Шкляра.

uk.wikipedia.org

Мисливський палац графа Шувалова стане одним із кіномайданчиків, нині ж вже відбувається підготовка до зйомок: завезені реквізити до фільму та створено кілька локацій , які б відповідали історичним особливостям того часу, повідомляють у Тальнівській міській раді.

“Оператором-постановником фільму є Олександр Кришталович, який знімав фільм “Чорний козак”, тому сумнівів, що фільм буде вдалий, немає”, – прокоментував режисер Владислав Чабанюк.
Олексій Юрченко, як міський голова, надав дозвіл ТОВ “ТЕТ-ПРОДАКШН” і пообіцяв, за можливості, посприяти в проведенні зйомок.

“В нашій громаді було вже кілька разів організовано творчі зустрічі із письменником Василем Шклярем, де ще тоді були розмови про екранізацію роману. Нині ж я надзвичайно радий, що одним із місць зйомок стане наш палац”,  – прокоментував міський голова.

інтер’єр палацу Шувалова

Варто зазначити, що сюжет фільму розкриє одну з найдраматичніших і найбільш замовчуваних сторінок української історії – запеклу боротьбу українських повстанців проти окупаційної комуністичної влади в 1920-х роках, вже після окупації УНР, у Холодному Ярі. Головний герой за прізвиськом “Чорний Ворон” – холодноярський отаман – організовує боротьбу проти більшовиків-окупантів, які вже заполонили Україну й запроваджують у ній свій радянський лад, вбиваючи патріотів та утискаючи українську культуру.

Нагадаємо, роль Ворона в історичній драмі “Чорний Ворон” за мотивами роману письменника Василя Шкляра зіграє черкащанин Тарас Цимбалюк.