На Кам’янщині облаштували лісове джерело в урочищі “Апельня”

20 Грудня 2018 22:07

У Макіївському лісництві Кам’янського лісгоспу лісівники спільно з сільськими активістами облаштували лісове джерело. Знаходиться воно в урочищі “Апельня” і має дуже давню історію, адже перші згадки про нього з’явилися понад півтора століття тому.

Загалом, за свідченнями місцевих старожилів, Макіївка здавна була багатою на лісові джерела. Донині збереглися три – усі вони знаходяться у лісовому масиві Макіївського лісництва і завжди були під наглядом як лісівників, так і громади.

Джерело, що відновили в урочищі “Апельня”, відоме ще з 1850 року, як таке, що започатковувало річку Лебединку. Тієї річки вже дано немає, адже у 1860 році сільська громада, перегородивши її, утворила цілий каскад ставків, вода з яких витікає в Дніпро. Проте лісове джерело залишилося й донині.

Макіївські місцеві жителі створили ініціативну групу, звернулися до лісівників та разом  вирішили облаштувати місцину біля цього лісового джерела, зробити там усі необхідні зручності, аби й надалі кожен охочий чи подорожуючий мав змогу посмакувати цією дивовижною водою, яка надає сили та енергії.

За словами в.о. лісничого Макіївського лісництва В’ячеслава Бевза, загалом провели повну реконструкцію гідрологічного об’єкту – упорядкували прилеглу територію, встановили огорожу, оновили накриття над самою криничкою, зробили ряд спусків до джерела, адже воно знаходиться в яру. Тепер тут є все необхідне, щоб відвідувачам було приємно, зручно та комфортно набрати джерельної води та відпочити в лісі.

За інформацією обласного управління лісового та мисливського господарства