Черкащанин Святослав Михайлюк установив грандіозний рекорд у США (відео)

2 Січня 2019 20:44

Вихованець “Черкаських Мавп” Святослав Михайлюк провів фантастичний поєдинок у Лізі розвитку НБА — офіційнiй молодшiй лізi Національної баскетбольної асоціації США.

NBA G League

Команда, де грає Свят, повністю домінувала три чверті, але в заключному відрізку розслабилася, ледь не втративши перемогу. Лише приголомшливі снайперські здібності нашого співвітчизника врятували команду від прикрої поразки.

Михайлюк забив 11/14 двоочкових, 5/9 триочкових і 10/11 штрафних, підібрав 2 підбирання, віддав 2 передачі, зробив 2 перехоплення і поставив 1 блок-шот. У пасиві баскетболіста збірної України — 3 втрати і 1 фол.

Довідка:

  • Святослав Михайлюк із 2006 по 2014 рік перебував у командній структурі “Черкаських Мавп”. За цей час атакуючий захисник пройшов шлях від гравця клубної школи до баскетболіста основи. У сезоні 2012/2013 дебютував за черкащан в елітному дивізіоні країни, де провів 27 матчів (133 очка).
  • Захисник почав виступати за збірну України в 2013 році, взявши участь у чемпіонаті Європи з баскетболу серед гравців до 16 років. На турнірі він набирав по 25,2 очка за гру і робив 8 підбирань і 3,4 передачі, а в підсумку був включений у збірну всіх зірок турніру.
  • У 2014 році він у складі вже основної збірної України грав на чемпіонаті світу з баскетболу в Іспанії. У 2016 році Михайлюк виступив за молодіжну збірну України на чемпіонаті світу в Гельсінкі. На турнірі Святослав став найрезультативнішим гравцем команди, набираючи у середньому за гру по 14,9 очка. Крім того, він робив по 5,6 підбирання, 2,7 передачі і 2,1 перехоплення за гру.
  • У 2014 році Михайлюк надійшов у Канзаський університет, де почав виступати за місцеву баскетбольну команду. На першому році навчання він у п’яти з семи перших ігор сезону виходив у стартовому складі, проводячи на паркеті у середньому по 21,3 хвилини.
  • Михайлюк перейшов у “Лос-Анджелес Лейкерс” у липні цього року, узгодивши трирічний контракт на суму 4,6 мільйона доларів.
  • Оофіціальний дебют Михайлюка у НБА відбувся 23 жовтня у матчі проти “Сан-Антоніо Сперс”.
  • Святослав відмінно зарекомендував себе у матчах за “Лейкерс” у Літній лізі НБА, набираючи у середньому 13,2 очка за точності 37,5% із-за дуги в п’яти іграх у Лас-Вегасі та Сакраменто. Він у сумі набрав 32 очки і забив шість триочкових у двох іграх у Лас-Вегасі.