Друга церковна громада з Черкащини перейшла до Православної церкви з МП

4 Січня 2019 13:00

Церковна громада села Охматів, що на Жашківщині, перейшла з Московського патріархату до Православної церкви України. Нагадаємо, так вчинили і в селі Скибин теж Жашківського району.

day.kyiv.ua

Інформацію про перехід громад підтвердив і митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан з Православної церкви України, пише gazeta.ua.

“Перейшла не одна церковна громада, а дві, – каже владика Іоан. – Окрім скибинецької громади до нас вирішила приєднатися церковна громада із села Охматів цього ж Жашківського району. У селах відбулися збори вірян, де було одноголосно підтримано ініціативу священиків Валерія Грисюка із Скибина та Ігоря Гаврилюка із Охматова. Обидва вони вже були в мене. Написали заяви про перехід у клір священиків Православної церкви України”.

Напередодні відбулися збори Уманської митрополії православної церкви Московського патріархату. Там митрополит Пантелеймон заявив, що всі громади залишаються вірними Москві.

“Пантелеймон може заявляти будь-що, – каже митрополит Іоан. – Але з громадами сіл спілкується не Пантелеймон, а місцеві пастирі. І саме церковні громади із священиками вирішують, в якій церкві їм варто перебувати”.