Черкаські синоптики радять готувати гумові чоботі – йде вторгнення тепла

28 Січня 2019 16:16

За прогнозом Черкаського обласного гідрометеоцентру, в найближчі дві доби внаслідок проходження атмосферних фронтів очікується невеликі опади, переважно у вигляді дощу, а також підвищення температури вдень до 0-5º тепла, вночі 3º морозу – 2º тепла. Така погода протримається до кінця поточного тижня.

За такої синоптичної ситуації сніг поступово танутиме, тому в понижених формах рельєфу окремих населених пунктах області і на вулицях Черкас рух пішоходів та транспорту ускладнюватиметься талими водами та шарами льоду на земній поверхні, повідомляють метеорологи.

Посилюватиметься небезпека снігових зсувів з дахів, утворення і падіння бурульок. Відлига послабить лід на водних об’єктах області.

Загалом, січень стійко підтримував зимові процеси у нашому регіоні, тому закінчується висотою снігу 40-50 см, що у 4-5 разів вище норми та значними запасами води у снігу, які на сьогодні 80-130 мм. Це найбільші запаси води у снігу за останні 30 років і є рідкістю для Черкащини. Востаннє такі запаси спостерігалися у 2010 р., але пізніше у лютому, березні.

Промерзання ґрунту незначне, 10-12 см, тому загрози для озимини не має. Товщина льоду на Кременчуцькому водосховищі 30 см.