Дощі, тумани і плюсова температура – до кінця тижня погода не зміниться

29 Січня 2019 15:05

Зазвичай з середини січня до середини лютого припадає найхолодніший період зими. Цього року пік кліматичної зими співпав з відлигою. Причиною цього є висотні південно-західні потоки, з якими до нас надходить тепле вологе повітря з південних широт у супроводі періодичних опадів та туманів.

За прогнозом Черкаського обласного гідрометеоцентру, наступної ночі на фоні температур близько 0º очікується невеликий дощ та мокрий сніг, який посилиться в другій половині ночі та вранці до помірного, а в першій половині ночі можливе утворення туманів, переважно в західній частині області. Вдень 30 січня невеликий дощ пройде на фоні зростаючої температури повітря до 5º тепла та помірного південно-східного вітру. На дорогах місцями ожеледиця.

Надалі у четвер та п’ятницю, 1 лютого, істотних опадів не прогнозується. Вночі та вдень температура повітря утримається в межах від 2º морозу до 3º тепла: вночі невеликий «мінус», вдень невеликий «плюс». На дорогах зберігатиметься ожеледиця. До кінця тижня інтенсивність тепла дещо збільшиться.

Нічні підмерзання та денні відлиги зроблять слизькими тротуари та ділянки доріг. Будьте обережні! Лід на річках стане більш крихким та ненадійним!