Містичного “Чорного козака” покажуть у Черкасах

7 Лютого 2019 12:16

У наступну середу 13 лютого о 16.30 в Черкасах у кінотеатрі «Україна» відбудеться вечірній показ фільму «Чорний Козак», режисером якого є наш земляк, керівник державного історико-культурного заповіднику «Трипільська культура» (с. Легедзине на Тальнівщині) Владислав Чабанюк.

У рамках кінопоказу запланована зустріч із творчою групою, режисером та виконавцями головних ролей.

Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради запрошує долучитися до означеного заходу всіх бажаючих на безоплатній основі.

Цікаві факти про стрічку:
Події розгортаються в ХVII столітті в українському селі. Ганна залишилась без чоловіка, бо той пішов на війну. Тепер вона сама господарює та виховує маленьку доньку. Від допомоги залицяльників жінка завжди відмовлялась. Та почали відбуватись дивні речі – щоночі хтось допомагає їй по господарству, виконуючи найтяжчу чоловічу роботу. Звернувшись до місцевої ворожки вдалося з’ясувати, що це Чорний Козак, якого прокляли і він ніколи не бачитиме сонячного світла.

Фентезійний фільм «Чорний Козак» знято по казці Сашка Лірника «Про вдову Ганну Шулячку, Чорного Козака і страшне закляття». Кошторис стрічки склав трохи більше 3 млн. гривень. Усе це – гроші волонтерів. Робота над фільмом велася з 2008 року. Тоді ж почали знімати. Основні сцени відпрацювали у селі Легедзине на Черкащині. Серед тих, хто з’являється в кадрі, багато місцевих. Лише виконавиця головної ролі Марина Юрчак – професійна актриса.