Погода на Черкащині цього тижня: в очікуванні весни, але ще з морозами

18 Лютого 2019 12:34

З 29 січня температурний фон вище норми на 7-9º та відповідає другій половині березня. Сніг продовжує танути, на сьогодні висота – 1-10 см, грунт талий. Малі річки та верхня частина Кременчуцького водосховища майже очистилися від льоду. Значного підвищення рівнів води поки що не відзначається, повідомляють в обласному гідрометеоцентрі.


Відсутність стійкого осередку холоду, який звичайно буває на сході, дає змогу сподіватися, що справжня зима вже не повернеться, хоча ймовірні «хвилі холоду». Як і характерно для ранніх весен, «поступовість» весняного наступу переважатиме і надалі.

Погода поточного тижня відзначиться чергуванням тепла й холоду на фоні незначних опадів.Сонячним обіцяє бути лише початок тижня, тож про 9-11º тепла, які були вчора 17 лютого, можна лише мріяти. Вже сьогодні, 18 лютого, вночі температура знизиться до 2-7º морозу.

Найхолодніше очікується 22-23 лютого, морози вночі сягатимуть -4..-9º, вдень -2..-5º. В решту днів температура вночі 0-5º морозу, вдень 1-5º тепла. Опади у вигляді мокрого снігу та снігу чекаємо 21-22 лютого. Не забуваємо про ожеледицю на дорогах.