У Черкасах ушанували героїв Небесної Сотні (відео)

20 Лютого 2019 14:42

У Черкасах загиблих на Майдані учасників Революції гідності сьогодні вшанували покладанням квітів до пам’ятника Борцям за волю України. У Свято-Троїцькому кафедральному соборі відбувся молебень.

20 лютого в Україні – День Героїв Небесної Сотні. Цього дня 2014 року під час Революції на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи розстрілювали протестувальників. Серед героїв Небесної Сотні – шестеро черкащан.

Горошишин Максим, 25 років, з села Грушківка Кам’янського району Черкаської області. Максим отримав сильне отруєння газами на Грушевського, внаслідок чого почалася пневмонія. До лікарні ще потрапив у свідомості. Місяць боровся за життя, лежав у 17 лікарні Києва. Помер у ніч на 20 лютого.

Паращук Юрій, 48 років, народився в Тальному, а мешкав Харкові. Загинув 20 лютого 2014 року на Майдані від снайперської кулі. Був на Майдані з 1 грудня 2013 року. Останнім часом був волонтером, намагаючись врятувати людей. Він не мав жодних захисних засобів, навіть шолома. Снайпер поцілив йому в потилицю під час відступу силовиків з барикад на вул. Інститутській.

Пасхалін Юрій, 30 років, з села Носачів Черкаської області. Закінчив школу у м. Сміла. Був і вихованцем Школи олімпійського резерву в Харкові, займався штангою. В останні роки проживав у Києві, працював на приватному підприємстві комірником. Похований у рідному селі. Залишився семирічний син. Отримав три вогнепальні поранення в спину 18 лютого й одне пневматичне поранення, першу допомогу було надано в Будинку профспілок. Після підпалу будинку його евакуйювали до 18-й лікарні на бульварі Шевченка, проте врятувати не вдалося. Юрій удень 18 лютого був на Майдані, потім пішов додому, але коли почув, що його розганяють, повернувся й загинув.

Смолинський Віталій, з села Фурманівка Уманського району. Загинув 20 лютого. Він жив та працював у Києві.

Черненко Андрій. Дитячі та юнацькі роки провів в Черкасах, де досі мешкають його батьки та брати. З 2002 року проживав у Києві. За освітою – інженер-технолог, отримав ступінь магістра Національного транспортного університету. Працював автоелектриком на станції технічного обслуговування в Києві. У 2008-2012 роках працював разом з дружиною у посольстві України в Нідерландах. Загинув 18 лютого від кулі снайпера.

Чернець Віктор, 37 років, з села Подібна Черкаської області. На трасі Одеса-Київ жителі Маньківки та Умані біля села Подібна встановили блок-пост на дорозі, аби тітушки та спецпризначенці не дісталися до столиці. Водій невстановленого джипа, який пробивав дорогу внутрішнім військам, на шаленій швидкості 19 лютого збив його на смерть.

У Черкасах вшанували загиблих на Майдані

У Черкасах загиблих на Майдані учасників Революції гідності вшанували покладанням квітів до пам’ятника Борцям за волю України. У Свято-Троїцькому кафедральному соборі відбувся молебень. Заходи розпочалися о 10 годині. 20 лютого в Україні – День Героїв Небесної Сотні. Цього дня 2014 року під час Єврореволюції на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи розстрілювали протестувальників. Всього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею».

Posted by UA: Черкаси on Wednesday, 20 February 2019