Хто очолив окружні виборчі комісії на Черкащині?

21 Лютого 2019 13:04

Центральна виборча комісія утворила 199 окружних виборчих комісій з виборів президента України, які відбудуться 31 березня. Зокрема, на Черкащині утворено 7 окружних виборчих комісій.

Комісії № 194, 195, 197, 198, 199-го утворені у кількості 36 осіб. ОВК 196-го округу – 35 осіб. ОВК 200-го округу – 33 особи. Керівні посади розподілені таким чином, що дістались представникам від різних кандидатів. За виключенням того, що голова ОВК 200 та заступник голови ОВК 197 представляють Андрія Садового.

ОПОРА проаналізувала персональний склад ОВК.

ОВК № 194 очолив Петро Сивун – представник від кандидата Романа Насірова, заступником голови обрано Олену Ястремську (від кандидата Олександра Шевченка), секретарем – Любов Заяць (від Миколи Габера).
Петро Сивун раніше уже тричі був у керівництві окружних виборчих комісій: він очолював ОВК 197-го округу (2013 рік – парламентські вибори), та ОВК 194-того (2014 рік – парламентські вибори), був заступником голови комісії округу № 197 на парламентських виборах 2012 року. Делегувався від партій «Зелена планета», «Райдуга» та ВО «Громада». У 2015 році Сивун «зайшов» до Черкаської обласної територіальної виборчої комісії по квоті Партії Сергія Тігіпка. Також у 2010 році він входив до складу комісії 197-го округу за поданням кандидата Віктора Януковича. Олена Ястремська шукала роботу юриста на порталі work.ua. У своєму резюме вказує, що до останнього часу працювала в Придніпровській СУБ.

ОВК №195 очолила Інна Ліла (від кандидата Андрія Новака), заступник Анатолій Бухольський (від Сергія Капліна), секретар Ростислав Лимар (від кандидата Олександра Вілкула).
Інна Лила значиться директором ТОВ СЛК-Центр, що займається оптовою торгівлею, Анатолій Бухольський – очолює черкаську федерацію хокею на траві (разом з ним засновником є Віталій Логінов – помічник нардепа Сергія Капліна), особа Ростислав Лимар підписав низку петицій на сайті міськради про боротьбу з амброзією, ремонт доріг тощо.
Інна Ліла сьогодні в спілкуванні з активістом ОПОРИ повідомила, що лише дізналася, про свою призначення в комісію.

ОВК №196 очолив Олег Павлов (Юлія Тимошенко), заступник – Валентина Сорока (Віталій Купрій), секретар – Людмила Бандурко (Сергій Носенко).
Олег Павлов був у складі Корсунь-Шевченківської районної виборчої комісії на місцевих виборах 2015 року за поданням «Батьківщини», Людмила Бандурко – пенсіонерка, входила до складу ОВК на парламентських виборах 2012 року за поданням «Партії регіонів», була головою ТВК у 2010 році, головою ДВК у 2004 та 2007 роках.
Пані Бандурко в особистому спілкуванні із активістом ОПОРИ повідомила, що перебуває на лікарняному.

ОВК №197 очолив Анатолій Ваховський (від Віталія Скоцика), заступник – Оксана Георгіца (від Андрія Садового), секретар комісії Тетяна Туз (від Віктора Бондаря).
Анатолій Ваховський працює в ДП «Златодар». У особистому спілкуванні повідомив, що нині хворіє і не хоче бути головою комісії.

ОВК №198 очолив Сергій Радченко (від кандидата Ігоря Смешка), заступник – Анатолій Буряченко (від Ігоря Шевченка), секретар – Надія Зеленська (від Руслана Ригованова).
Особа з ПІБ Радченко Сергій Іванович значиться керівником підприємства «Україна», що зареєстроване в Смілі, Надія Зеленська була членом Смілянської МВК на місцевих виборах 2015 року, подання «Радикальної партії».

ОВК №199 очолила Тетяна Цвинтарна (від кандидата Василя Журавльова), заступник голови – Тетяна Нечитайло (від Олега Ляшка), секретар комісії Ірина Грабчак (від Юрія Бойка).
Тетяна Цвинтарна була депутатом Жашківської райради від «Партії регіонів», працює заступником директора з навчально-виховної роботи у ЗОШ №5 Жашкова, Тетяна Нечитайло – вчитель світової літератури і російської мови в Олександрівській школі Жашківської райради, Ірина Грабчак працювала офіс-менеджером в кондитерському домі.
У спілкуванні з активістом ОПОРИ Тетяна Цвинтарна повідомила, що відмовляється бути головою комісії, але пообіцяла бути присутньою на першому засіданні.

ОВК №200 очолила Олександра Балановська (подання від Андрія Садового), заступник – Юрій Хіміч (від Олександра Данилюка), секретар – Ростислав Цімоха (від Володимира Зеленського).
Юрій Хіміч працював начальником бригади промислового альпінізму, Ростислав Цімоха – наймолодший із керівництва черкаських комісій (26 років), значиться засновником ТОВ «Гранд Союз», що здійснює правову діяльність.
Зазначимо, що значна кількість членів комісії вже мають досвід роботи на виборах. Вони працювали в комісіях різних рівнів: територіальних, районних в місті та окружних на парламентських президентських та місцевих виборах.
Окрім того, дехто з членів комісії були або є депутатами місцевих рад, чи балотувалися до їх складу. До прикладу, Віктор Золін (№197, подання Миколи Габера) та Юрій Підгайний (№197, подання Сергія Кривоноса) – чинні депутати Канівської міської ради від ВО «Батьківщина», Світлана Гриб (№ 196, від Юрія Бойка) чинний депутат Корсунь-Шевченківської міськради від ВО «Черкащани», Володимир Костюченко (№198, від Олександра Шевченка) чинний депутат обласної ради від УКРОПу.
Цікаво, що за поданням Володимира Зеленського до комісій потрапили представники адвокатського об’єднання «Віб енд компані». Зокрема, екс-заступник прокурора міста Черкас часів Майдану, фігурант «Люстраційного списку» Михайло Буджерак (№197), співзасновники об’єднання Гліб Сидоров (№196) та Денис Бобер (№195).

Зазначимо, що впродовж двох днів з часу утворення, комісії мають зібратися на перше засідання.