Поліція затримала двох організаторів вчорашніх сутичок у центрі Черкас. Нацкорпус говорить про викрадення ще 5 активістів

10 Березня 2019 18:37

Сьогодні, 10 березня, в рамках розслідування кримінальних проваджень, відкритих за ч. 2 ст. 345 та ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України, за фактом подій на площі Хмельницького в Черкасах, – затримано двох найбільш активних осіб, які підозрюються в організації громадян для вчинення хуліганських дій та нанесення тілесних ушкоджень працівникам поліції, які забезпечували охорону громадського порядку. Про це повідомляють у МВС.

Указаних осіб затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, зазначають у відомстві.

Нині тривають слідчі дії, вирішується питання про оголошення даним громадянам підозри у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Ідеться про лідера Черкаського обласного осередку партії “Національний корпус” Дмитра Кухарчука (на фото) та члена партії Антона Братка.

Тим часом у “Нацкорпусі” повідомляють ще про п’ятьох активістів, які зникли.

“Поліція повідомляє тільки про 2-х затриманих, вдома у яких проходять обшуки – Дмитро Кухарчук та Антон Братко. Де інші 5 осіб – ми не знаємо, тому говоримо про викрадення. Разом з тим їх авто перебуває на території райвідділу (Пастерівська, 104), – йдеться на офіційній сторінці “Нацкорпусу Черкащина” у фейсбуку. – Тому сьогодні ми йдемо туди вимагати пояснень куди зникли наші активісти та що відбувається”.

Нагадаємо, 9 березня після виступу Президента України в центрі Черкас між активістами політичної партії “Національний корпус” і поліцією відбулися сутички, внаслідок яких до лікарні потрапило понад десяток правоохоронців.