На Черкащині навчатимуть фахівців соціальних служб із роботи з ветеранами

3 Квітня 2019 16:00

На Черкащині стартував пілотний проект зі створення та аналізу психофізіологічного профілю ветерана. Про це повідомляють у Міністерстві у справах ветеранів.

Проект ініціювало Міністерство у справах ветеранів і спільно з Черкаська ОДА, представниками соціальної служби та членами ГО «Побратими», запровадило та почало реалізовувати на Черкащині.

facebook.com/mva.gov.ua

Наразі стартував перший етап проекту: на Черкащині розпочалось консультування та навчання фахівців соціальної роботи відповідних соцслужб області. Їх консультують щодо опитування учасників бойових дій, вчать вірно визначати їхні потреби, оцінювати психологічний стан і дійсний рівень задоволеності держпідтримкою на місцевому рівні.

«Інформація, зібрана під час анкетування буде внесена в загальну базу даних, таким чином будуть визначені найголовніші та найбільш актуальні проблеми ветеранів та оцінено загальний рівень соціального захисту в області. Відповідно, це дасть нам можливість розробити комплексні програми щодо психосоціальної реабілітації ветеранів», – розповіла Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.