На Канівщині висадили ліс на честь учасників АТО з Черкащини

8 Квітня 2019 12:06

Понад гектар лісу висадили у Михайлівському лісництві Канівського лісгоспу на честь учасників АТО Черкащини в рамках акції “Майбутнє лісу у твох руках”. Про це повідомили в обласному управлінні лісового і мисливського господарства. За кілька годин усі учасники висадили понад сім тисяч сіянців сосни звичайної та дуба червоного.

lis-ck.gov.ua

Як зазначив директор Канівського лісгоспу Едуард Симоненко, на цій ділянці, у кварталі 67, виділі 4, вирішили провести експеримент і створити лісові культури сосни трьома способами: традиційним методом за допомогою меча Колесова та двома іншими – висадити сіянці із закритою кореневою системою за допомогою саморобної садильної труби та садильної труби ТМ Pottiputki. Згодом будуть зроблені висновки щодо приживлюваності сіянців та ефективності застосування кожного методу садіння.

“Дуже приємно, що щороку все більше молоді долучається до нашої акції. Цьогоріч частину створених лісових культур присвячуємо нашим героям-військовослужбовцям, учасникам АТО. Минуть роки, а кожен з вас пам’ятатиме де висаджував ці невеликі сіянці та слідкуватиме за тим, як вони перетворилися у могутній ліс”, ­– зазначив обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко.