У Черкасах у повітря потрапило дві тонни отруйних речовин, – у ДСНС порівняли спалювання сухої трави з токсичним викидом

10 Квітня 2019 19:34

У вівторок 9 квітня в Південно-Західному районі Черкас  неподалік від дитячої лікарні в повітря стався потужний викид отруйних хімічних речовин. До складу хімічної хмари, яка впродовж кількох годин оповила житлові будинки в районі вулиць Олени Телиги та Віталія Вергая, увійшли вкрай небезпечні для людини сполуки: бензопірен, діоксини, вуглекислий газ та оксид азоту. За попередньою інформацією,  всього у повітря потрапило  дві тони цих небезпечних речовин. 

facebook.com/konstantin.protsenko

Небезпечний викид отруйних речовин, який став наслідком двох масштабних пожеж, було ліквідовано силами чергового караулу 3-ї пожежно-рятувальної частини Черкаського міськрайонного відділу обласного управління ДСНС. До оперативних дій із ліквідації вогню та знешкодження викиду, також була залучена техніка КП «Соснівська СУБ», розповіли у прес-службі рятувальників.

Небезпечна подія сталася через дві пожежі, що сталися з різницею у 6 годин у спальному мікрорайоні. Вогнем цих пожеж було знищено 180 кубічних метрів сухого листя. Наразі вогонь ліквідовано, ситуація контрольована. 

Рятувальники нагадують черкащанам,  що під час спалювання сухої трави або листя, з однієї тонни рослин, у повітря потрапить 30 кілограмів надзвичайно шкідливих речовин, а також пестицидів та радіонуклідів, що були накопичені рослинами протягом року. 

За інформацією медиків, ці отруйні речовини можуть стати джерелом алергії та вплинути на імунну систему людини. У першу чергу їх вплив зазвичай відчувають люди похилого віку, діти та вагітні жінки. Серед основних симптомів впливу цих речовин на людину, бронхоспазми, алергія, кашель та задуха.