У Першій гімназії в Черкасах отруїлося 45 учнів

15 Квітня 2019 13:42

Сьогодні в Першій міській гімназії Черкас сталася надзвичайна подія. У гардеробі навчального закладу хтось розпилив газ із балончика. Як повідомив директор Департаменту освіти і гуманітарної політики міської ради Сергій Воронов, майже 45 дітей потрапили під ураження газом,  їх стан задовільний.

facebook.com/sergiivoronovoficial

Нині ситуація повністю контрольована, зазначив чиновник.

“Школа оперативно відреагувала, спрацювавши відповідно до методичних рекоменлацій, на місце події прибули всі відповідні підрозділи для з’ясування обставин ситуації, – повідомив Сергій Воронов. – По системі Електронної школи всім батькам були відіслані повідомлення про ситуацію, частина батьків вже забрали своїх дітей. Навчальний процес в більшості класів триває. Ситуація повністю контрольована”.

Причинами інциденту займаються правоохоронці та фахівці.

facebook.com/sergiivoronovoficial

На думку Сергія Воронова, розпилення сталося через необережність або хуліганство когось із школярів.

“Останнім часом все більше дітей озброєні відповідними балончиками, пов’язано це із тим, що кілька місяців тому на одну з дівчаток закладу був скоєний напад на вулиці з боку дорослої особи. Та особа була затримана і сьогодні там тривають слідчі дії. А розпил стався через необережність чи хуліганство когось із дітей. Але це просто версія”, – додав чиновник.