У Черкасах відзначили День пожежної охорони

17 Квітня 2019 19:59

Сьогодні у Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України відбулися урочисті заходи з нагоди Дня пожежної охорони.

fire.ck.ua

В. о. начальника інституту Олександр Тищенко привітав усіх зі святом та наголосив на тому, що завжди покладається на безцінний досвід і поради тих, з ким довгі роки мав честь працювати у нашому навчальному закладі. Наразі багато хто з них самовіддано, сумлінно й відповідально виховує молодь, передає знання та займається науковими пошуками. І як показує час, саме у такій тісній співпраці різних поколінь – успіх фахової підготовки професійних рятувальників.

fire.ck.ua

Як інформують у ЧІПБ, за високий професіоналізм у роботі, сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків та з нагоди свята були вручені Почесні грамоти ДСНС України, Грамоти Управління ДСНС України у Черкаській області, Грамоти Черкаської обласної ради, Почесні грамоти Черкаської обласної державної адміністрації та Грамоти інституту 18 співробітникам та ветеранам.
Погони підполковника с. ц. з. вручили начальнику навчальної пожежно-рятувальної частини інституту Ігорю Тарану.

fire.ck.ua

За багаторічну плідну працю, вагомий внесок у розвиток навчального закладу, участь у патріотичному вихованні молодого покоління та з нагоди відзначення Дня пожежної охорони були нагородженні Ювілейною медаллю «45 років навчального закладу» 8 ветеранів.

fire.ck.ua

Діти співробітників ЧІПБ – переможці І етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Рятувальник – професія героїчна» також отримали солодкі подарунки.
Під час урочистостей привітали представників футбольної команди «Рятівник», яка стала переможцем Чемпіонату ДСНС України з футзалу в Житомирі.

Привітав ветеранів та співробітників ЧІПБ і перший заступник міського Голови Черкас Ігор Волошин. Він побажав міцного здоров’я, високих професійних здобутків та з нагоди свята вручив цінні подарунки (годинники) та подяки.

Завершилися урочистості творчими дарунками, які презентували для всіх присутніх учасники художньої самодіяльності інституту.

fire.ck.ua

Нагадаємо, відповідно до Указу Президента України від 11 жовтня 2013 року № 555/2013, 17 квітня відзначається свято – День пожежної охорони.
Варто згадати про самовідданих випускників ЧІПБ, на той час Черкаського пожежно-технічного училища, Віктора Кібенка та Володимира Правика, які першими прийняли вогненно-радіаційний удар у ніч на 26 квітня 1986 року, коли відбувся вибух реактора четвертого блоку на Чорнобильській атомній електростанції. На Монументі Героям Чорнобиля в навчальному закладі викарбувано 357 прізвищ учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – випускників навчального закладу. Їх мужність, героїзм та велич духу виходять далеко за часові рамки цих подій та назавжди збережуться в пам’яті людей.