Вандали добралися до Пагорбу Слави (фото)

17 Квітня 2019 19:18

Вандали розгулюють на Тальнівщині. Цього разу вони добралися до Меморіального комплексу “Пагорб Слави”: зруйнували квітник, знесли бетонні плити підпірної стіни, пошкодили постамент пам’ятника, думаючи, що монумент зварений із міді і представляє матеріальну цінність. Та основа пам’ятника покрита лише жерстю з надзвичайно тонким шаром мідного напилення й не користується попитом у збирачів металу, пише видання “Вісті Черкащини”.

viche.ck.ua

А на автобусній зупинці до села Мошурів побили металевий профіль конструкції та поламали дорожній знак «увага» перед залізничним переїздом.

viche.ck.ua

До цього невідомі не один раз руйнували дитячий майданчик по вулиці Толстого. А на Співочому полі пошкодили дерев’яну лавочку й фанерні стільці, вирвали урни для сміття та частину конструкції пісочниці, пошкодили накриття трибун на футбольному полі. З дитячого майданчика взагалі пропав фанерний макет літака та металеві поручні від гойдалки. Не обійшли увагою навіть Державний прапор України, який зірвали з флагштоку.

viche.ck.ua

Через згадані правопорушення у міській раді створили робочу групу, до якої ввійшли працівники сектору та відділу житлово-комунального та внутрішнього господарства. Вони склали акт обстеження з місця події та оцінили суму збитків. Фактом зайнялося відділення поліції.

Ігор Голота, начальник місцевого відділку поліції, сказав, що винних  знайдено, проте відмовився коментувати ситуацію до прийняття судом офіційного рішення.