На Черкащині до поліції надійшло 31 повідомлення про можливі порушення, відкрито одне кримінальне провадження

21 Квітня 2019 23:45

21 квітня протягом дня до черкаської поліції надійшло 31 звернення щодо можливих порушень виборчого законодавства. Відкрито одне кримінальне провадження.

Про це в коментарі ОПОРІ повідомив начальник сектору комунікацій головного управління Нацполіції в Черкаській області Дмитро Грищенко.

oporaua.org

За його словами, абсолютна більшість повідомлень надійшла від людей, які не знайшли себе у списках виборців. Ще два повідомлення стосувалися фотографування бюлетенів, одне – пошкодження бюлетеня.

Кримінальне провадження відкрито за статтею 158-1 ККУ (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз), оскільки у Черкасах виборець проголосував двічі.

Для порівняння зазначимо, що під час дня голосування 31 березня до черкаської поліції надійшло 58 звернень, за 4 фактами були відкриті кримінальні провадження.

«Загалом день голосування пройшов доволі спокійно і без системних порушень та тих, які могли б вплинути на результат волевиявлення. Слід також зауважити, що і тих порушень, які зафіксовані в день голосування, менше, ніж за аналогічний період першого туру. Зараз увага зосереджується на підрахунку, доставці виборчої документації на ОВК, а потім уже і на самих окружних комісіях. Хочеться сподіватись, що статистика порушень не поповниться», – зазначив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Черкаській області Захар Колісніченко.