Завтра святкуватимуть 5-річчя батальйону “Черкаси”

17 Травня 2019 16:32

У суботу 18 травня в Черкасах відбудуться урочистості з нагоди 5-ої річниці створення батальйону “Черкаси”. Про це повідомляють у міській раді.

З нагоди цієї дати в обласному центрі відбудуться урочисті заходи за участю міської влади, військових, ветеранів та громадськості місті.

А саме:

Об 11-30 – покладання квітів до Стели Героїв (поблизу Свято-Троїцького кафедрального собору) та пам’ятного знаку «Борцям за волю України» (що на Алеї Слави);

Після завершення церемонії покладання квітів (з 12-00) – пам’ятна хода до міського Будинку культури ім. І.Кулика.

Завершаться заходи урочистими зборами, що розпочнуться о 13-00 в міському Будинку культури ім. І.Кулика, участь у яких візьмуть 200-250 військовослужбовців та членів їх сімей.

Відзначимо, що військова частина п. п. В-2332 (14 ОМПБ – окремий мотопіхотний батальйон) створено в дуже стислі терміни у вкрай важкий для нашої держави час.

12 травня 2014 року ця військова частина стала бойовою, окремою частиною Збройних Сил України і пройшла такий шлях:

– бойове злагодження на полігоні «Дівички»;
– виконання бойових завдань в Одеській області на кордоні з Придністров’ям в оперативному підпорядкуванні ВМС України;
– виконання бойових завдань в Донецькій області в оперативному підпорядкуванні 55 ОАБр та 72 ОМБр, а потім у складі 72 ОМБр бригади, як окремий батальйон.

Військові батальйону «Черкаси» виконували бойові завдання у Волновасі, Новотроїцькому, Ользінці, Богданівці, Старогнатівці та Гранітному.