На Корсунщину запрошують на колоритний “медовий” фестиваль

31 Травня 2019 09:20

Фестиваль “Спас Медовий” мають намір провести у Моринській ОТГ на Корсунщині 20-21 серпня. Епіцентром заходу стане найбільше село громади – Виграїв. Сюди з’їдуться пасічники з усієї України, працюватиме виставка меду і продуктів бджільництва, проходитимуть майстер-класи.

Андрій Столяревський 5 років тому переїхав на Черкащину з Криму. На його пасіці в садибі – з півсотні сімей, а також будиночок апі-терапії, де гостей лікують бджолами.

Загалом, у Моринській ОТГ роблять ставку на туризм (зокрема, зелений) і це визначили в стратегії її розвитку. Так розповіла журналістам, які відвідали громаду за сприяння Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування, заступниця голови ОТГ Лілія Жуковська.

“На “медовий фестиваль” ми запрошуємо всі громади. Логістично наша ОТГ дуже вдало розташована – через територію громади проходить траса Київ – Дніпро, є залізничне сполучення”, – розповіла Лілія Жуковська.

Моринська ОТГ складається з 8 населених пунктів це справді мальовничий край. Тут зелено і екологічно чисто, а ландшафт сприяє активному відпочинку як влітку, так і зимою.

“У нас півсела – дачники з Києва, які купили тут хати, – зауважує голова районної спілки бджолярів Андрій Столяревський (на фото вгорі). Кілька років тому чоловік переїхав в село Сотники, яке входить до Моринської ОТГ, із Криму і відкрив тут садибу зеленого туризму, має пасіку. – Від Києва до Сотників – 140 км, їхати півтори-дві години, це швидко. Маємо багато можливостей для туризму, було б непогано, якби відшукався інвестор і зайнявся б цим професійно”.

Виграївські краєвиди. На цьому місці у 1648 р. відбулася Корсунська битва, коли козацько-татарські війська під проводом Богдана Хмельницького розбили поляків. Після цього хутір Горохова Діброва перейменували на Виграїв.

За словами Лілії Жуковської, на базі громади можна організувати туристичний маршрут на 10 днів.

“Ідей, як зацікавити людей, дуже багато – численні майстер-класи (випічка хліба, робота з глиною), поруч Стеблів, батьківщина Нечуй-Левицького, Корсунь, багато оезр і річка Рось, – розповіла заступниця голови ОТГ. – Чекаємо на туриста, який хоче побачити екологічно чистий куточок нашої природи”.