Сліди повідомлень про масові “замінування” в Черкасах ведуть у Росію

12 Червня 2019 18:53

Сліди повідомлень про “замінування” десятків об’єктів у Черкасах, серед яких – лікарні, пологові будинки, ТРЦ і житлові будинки, ведуть у Російську Федерацію. Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін.

Він заявив, що терористичні угрупування РФ не припиняють спроби дестабілізувати ситуацію в нашій країні.

“За минулу добу до підрозділів поліції надійшло 37 неправдивих повідомлень про замінування 337 об`єктів в Києві, Дніпрі, Львові, Луцьку, Рівному, Харкові, Запоріжжі, Миколаєві, Полтаві, Черкасах, Одесі, Генічеську.

Уявить собі, правоохоронцям прийшлося евакуйовувати більше 32 тисяч громадян з 77 закладів швидкого харчування, 18 торговельних центрів, 6 гіпермаркетів, 16 житлових будинків, готелів, 5 станцій Київського метрополітену. Покидьки просто знущалися на громадянами України.

Вже можно сказати, що більшість повідомлень про замінування надходили на електронні адреси різних організацій та підприємств з
поштового сервісу з присвоєною ІР-адресою у вказаний часовий період, яка належить ТОВ, що зареєстровано в РФ.

Від цих жахливих дій терористів щоденно страждають тисячі звичайних громадян нашої країни. Працівники поліції змушені реагувати на кожне таке повідомлення й наші люди по різному ставляться до цього, інколи із підтримкою, інколи із чварами, але, незважаючи ні на що, ми маємо перевіряти кожне звернення”, – написав Аброськін у своєму фейсбуку.

Нагадаємо, від 17 травня Черкаси “накривало” разів зо п’ять хвилею повідомлень про “замінування” об’єктів масого перебування людей. Зголом після перевірок відповідними службами вибухівки не знаходилося.