Оздоровили тисячолітній дуб Залізняка в Холодному Яру (відео)

8 Серпня 2019 16:48

Оздоровчі заходи провели біля дуба Максима Залізняка, щов Чигиринському районі на хуторі Буда. Там у ґрунт висипали 150 кілограмів крейди.

uk.wikipedia.org

Це необхідно, аби понизити кислотність ґрунту, яка негативно впливає на стан дерева. Як розповів “Суспільному” завідувач філією “Холодний Яр” Національного історико-культурного заповідника “Чигирин” Богдан Легоняк, вапнують грунт біля підніжжя дуба щорічно.

Оздоровчі заходи провели біля дуба Максима Залізняка

Оздоровчі заходи провели біля дуба Максима Залізняка, що у Холодному Яру на хуторі Буда. Там у ґрунт висипали 150 кілограмів крейди. Це необхідно аби понизити кислотність ґрунту, яка негативно впливає на стан дерева. Про це розповів Суспільному завідувач філією «Холодний Яр» Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» Богдан Легоняк. З його слів, вапнують грунт біля підніжжя дуба щорічно.https://ck.suspilne.media/

Posted by UA: Черкаси on Thursday, 8 August 2019

Нагадаємо, холодноярському дубу-велету – 1 тисяча 100 років. Він росте на південному схилі Кириківського яру на території урочища Холодного Яру за селищем Будою Чигиринського району Черкащини.

Дуб є патріархом українських лісів і одним із природних чудес України. Широта обхвату його стовбура становить 9 метрів, висота — 24 метри. Стовбур шість раз вражали громовиці.

Під його шатром відпочивали Богдан Хмельницький, Северин Наливайко, Павло Павлюк, Максим Залізняк,Андрій Журба, Семен Неживий, Тарас Шевченко та інші.