На Шполянщині ледь не втонув 7-річний хлопчик

12 Серпня 2019 15:27

Надзвичайна подія сталася вихідними у селі Сигнаївка, Шполянського району. Семирічний хлопчик пішов гратись біля ставка з братом, не повідомивши батьків. Ніхто й не помітив, як дитина опинилася у воді. Хлопчика витягнув з води чоловік, що відпочивав поряд.

Як розповіли в обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф,  о 16:48 10 серпня диспетчер Шполянської підстанції швидкої медичної допомоги прийняла виклик про утоплення дитини. Негайно на місце події виїхала бригада екстреної медичної допомоги. В цей час диспетчер продовжувала консультувати небайдужих, що витягнули дитину з води. По телефону вона тримала ситуацію під контролем: розповідала, як робити непрямий масаж серця, з якою частотою та як робити штучне дихання. Під її керівництвом чоловік відновив життєдіяльність організму хлопчика: дитина почала дихати самостійно.

У кареті швидкої потерпілий прийшов до свідомості. Його госпіталізували в Шполянську центральну районну лікарню.

Тож дуже добре, коли в таких надзвичайних ситуаціях на місці події знаходяться люди, які розуміють: щоб врятувати життя, необхідно використати будь-які методи. На щастя, трагедії вдалось уникнути, бо телефонний дзвінок спеціалістам врятував життя.