В останній момент суд скасував реєстрацію нардепа, обраного на Черкащині

29 Серпня 2019 17:48

Суд скасував реєстрацію ЦВК народним депутатом самовисуванця Сергія Рудика за результатами позачергових парламентських виборів 21 липня в одномандатному виборчому окрузі №198 на Черкащині, повідомляє “Українська правда”.

zik.ua

“28 серпня 2019 року постанову ЦВК від 21 серпня 2019 року та протокол про результати позачергових виборів народних депутатів 21 липня 2019 року в ОВО № 198, складений Комісією 21 серпня 2019 року, було остаточно скасовано відповідними судовими рішеннями”, – роз’яснюють у ЦВК.

Реєстрація Рудика нардепом є предметом судового оскарження. Шостий апеляційний адміністративний суд 28 серпня вирішив, що Центрвиборчком протиправно зареєструвала його нардепом. Рудик може оскаржити це рішення.

Сьогодні апарат Ради відмовився видавати Рудику посвідчення народного депутата. Самовисуванець обурився і навіть викликав поліцію. Він заявив, що зранку в сесійній залі склав присягу і тепер є нардепом. За словами Рудика його перемогу в окрузі оскаржує в судах опонент від партії влади. Рудик стверджує, що вищевказане судове рішення від 28 серпня не набрало чинності, адже не закінчився термін для подачі апеляції.

На засіданні парламенту у четвер представник мажоритарників Тарас Батенко попросив новообраного спікера парламенту Дмитра Разумкова розібратися з ситуацією.

За результатами виборів, оприлюдненими на сайті ЦВК, Рудик отримав 28,92% виборців. Друге місце займає кандидатка від “Слуги народу” Наталія Д’яченко 27,36%. Розрив між опонентами – 1015 голосів.