У Шполі перенесли святкування Дня міста через загибель земляка

12 Вересня 2019 19:40

Святкування Дня міста Шполи перенесли з 14 на 21 вересня у зв’язку з загибеллю двох учасників ООС із Черкащини: стрільця-помічника гранатометника Олександра Лінчевського із села Матусів, що на Шполянщині та Юрія Бурдейного з Ірклієва Чорнобаївського району. Про це повідомляють у Шполянській ОТГ.

21-річний Олександр Лінчевський загинув вночі 11 вересня від кулі снайпера під час виконання бойових завдань унаслідок обстрілу позицій з боку противника поблизу Волновахи.

Лінчевський був військовослужбовцем 1-го окремого батальйону морської піхоти.
“Воїн зарекомендував себе як людина, яка не боїться виконувати поставленні завдання, завжди знав що робити і як правильно це зробити. Він відносно недавно на службі, але вже користувався авторитетом серед своїх братів по зброї, – пригадують у батальйоні. – Завжди хотів вчитися і вдосконалювати себе у військовій справі. Він служив строкову службу, але коли дізнався, що підрозділ їде на виконання завдань в ООС, підписав контракт і не сумніваючись, поїхав зі своїми побратимами”.
21-річний Юрій Бурдейний, старший розвідник-оператор взводу спостереження та технічних засобів розвідки розвідувальної роти ВСУ загинув 10 вересня поблизу Авдіївки.
Юрія Бурдейного будуть зустрічати сьогодні, 12 вересня, о 21 годині у Ірклієві. Люди формуватимуть “живий коридор” від автостанції до будинку героя. Прощатимуться із земляком завтра, 13 вересня, об 11 годині на центральній площі Ірклієва.