Розпуск ЦВК: як голосували нардепи з Черкащини?

13 Вересня 2019 12:10

Сьогодні Верховна Рада України проголосувала за звільнення всього складу Центральної виборчої комісії. За дострокове припинення повноважень складу ЦВК проголосували 341 народний депутат, ухваливши, таким чином, проект Постанови № 2127.

“За” звільнення ЦВК проголосували шестеро нардепів-мажоритарників з Черкащини від партії “Слуга народу”, позафракційний Антон Яценко, обраний на окрузі №200 не голосував.

pravda.com.ua

Загалом, як повідомляє “Українська правда”, проти Постанови голосував 41 депутат, утрималися 2 нардепи. Фракції “Європейська солідарність” і “Голос” не дали жодного голосу.

Представник президента у парламенті Руслан Стефанчук перед голосуванням відзначив, що звільнення всіх членів ЦВК відбувається “за вмотивованим поданням президента”.

Представник “Європейської солідарності” Артур Герасимов заявив, що ЦВК обирається на 7 років, а вибори, проведені у 2019 році визнали міжнародні організації.

Депутат від “Голосу” Сергій Рахманін також заявив, що варто було б запросити і заслухати голову ЦВК. Він також зазначив, що кожен президент України приходить і міняє людей, а не правила.

Альона Шкрум із “Батьківщини” заявила, що потрібен новий закон про ЦВК – і він уже чекає декілька років на розгляд, бо чинний суперечить закону про державну службу.

Депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Нестор Шуфрич сказав: “Давай, до свіданья етот состав ЦИКа і ласкаво просимо новий склад ЦВК”.