Найліберальніший уряд світу в Україні: як із ним боротися?

7 Жовтня 2019 14:12

Якось буденно пройшов факт ухвалення Програми діяльності Уряду Гончарука. А насправді, є над чим поміркувати. Нині наймолодший уряд в Європі може називатися й найліберальнішим урядом світу.

ukrinform.ua

Перше. Зміст Програми яскраво ліберальний і зводиться до простих формул ще класичного лібералізму (або, як каже Стефанчук – лібертаріанства) і вже не практикується у державній політиці у жодній з відомих мені країн. Можливо, за винятком низки африканських чи латиноамериканських держав, які знаходяться під жорсткою опікою МВФ. Також, більшість урядовців до приходу у владу визначали себе як космополіти.

Отож, стратегічний документ влади передбачає:
– продати все державне майно;
– продати землю с/гпризначень без жодних обмежень;
– відмовитися від державного впливу на гуманітарну політику. Для прикладу: відмова від державного замовлення у виші, плани скоротити 70% держвузів та зменшити кількість стипендій;
– скороити соціальні програми, для прикладу: пропозиція зменшити пільги для учасників бойових дій тощо.

Друге. Склад Уряду сформовано з працівників міжнародних та українських фінансових компаній та ліберальної частини уряду Яценюка, Гройсмана і частини депутатів Самопомочі.

Третє. Голосування за Програму уряду продемонструвало вкрай низьку підтримку ліберальної доктрини – лише 236 голосів. До 225 депутатів “Слуги народу” долучилися дружні до Коломойського депутати, кілька колишніх членів фракції Порошенка і друг та соратник Яценюка – Іванчук!

Як відомо, затвердження Програми діяльності гарантує Уряду мінімум 1 рік роботи.

Саме тому мусимо вкотре готуватися до нових владних експериментів над країною і суспільством щонайменше протягом року.

І найважливіше, треба бути готовими застосовувати ВСІ ЗАКОННІ методи, щоб захистити конституційні засади нашої держави визначені статтею 1 Основного закону:
Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.

Микола Томенко, лідер партії “Громадський рух “Рідна країна”