Алею пам’яті земляків, які загинули на Сході, відкрили в Христинівці (фото)

15 Жовтня 2019 13:25

Алею пам’яті земляків-христинівчан, які загинули на Сході України, відкрили 14 жовтня в Христинівці.

Символічно, що Алея пам’яті знаходиться поряд з меморіальним комплексом «Борцям за волю та незалежність», стел учасникам АТО, Небесної сотні та складається з десяти меморіальних площин, кожна з яких присвячена загиблим героям Христинівщини, які відділи своє життя заради Батьківщини.

Як повідомляють у Христинівській РДА, алею пам’яті створено за ініціативи ГО «Спілка воїнів-АТО «Черкащани»» та за підтримки аграріїв і підприємців району.

Відкриваючи кожну меморіальну площину, учні розповідали про героя, якому вона присвячена. Рідні та близьким не стримували сліз.

А у Шполі цього ж дня відбулося відкриття пам’ятний знак учасникам бойових дій на Сході України. Цілісна композиція уособлює відважного воїна, захисника рідної землі, а тумба прикрашена патріотичними рядками «Слава героям, що боролися та віддали своє життя за свободу і цілісність України у війні з російським окупантом! Слава Україні!!!» Місце обрали неподалік дитячого парку, де батьки відпочиваючи з дітками, легко зможуть пояснити історію своєї країни і розповісти за що боролися її герої, повідомляють у міській раді ОТГ.

За тих, хто віддав своє життя, відійшовши у безсмертя, шполяни низько схили голови у хвилині мовчання. Для Шполянщини це дев’ять героїв — Олександр Кондратюк, Олег Ремінний, Василь Пікуєв зі Шполи, Іван Носач, Ярослав Новосільський із с. Скотареве, Сергій Лифар, Олександр Лінчевський із с. Матусів, Андрій Тихолоз із с. Веселий Кут та Станіслав Майоренко із с. Антонівка.