У Черкаському онкодиспансері успішно випробували апарат, який допоможе проводити трансплантацію кісткового мозку (відео)

25 Жовтня 2019 20:15

Перші клінічні випробування апарату, що відбирає клітини крові, провели у Черкаському обласному онкодиспансері.

“Саме так виглядає нове життя! Перша навчальна колекція стовбурових клітин отримана на території Черкаської області за останні 2019 і навіть – 5780 років. Донором- волонтером став здоровий, молодий холодноярський козак з с.Медведівки… Так починається історія трансплантології на Черкащині, вул. Менделєєва, 7”, – написав Віктор Парамонов у своєму фейсбуку.

У майбутньому він допоможе проводити трансплантацію кісткового мозку пацієнтам, що цього потребують, говорить директор закладу Віктор Парамонов.

За допомогою приладу можна відбирати здорові стовбурові клітини, щоб провести аутологічну трансплантацію. Її потребують нині 40 пацієнтів гематологічного центру онкодиспансеру. Першого пацієнта прийняти планують наприкінці листопада.

Клінічні випробування апарату, що відбирає клітини крові, провели у Черкасах

Перші клінічні випробування апарату, що відбирає клітини крові, провели у Черкаському обласному онкодиспансері. У майбутньому він допоможе проводити трансплантацію кісткового мозку пацієнтам, що цього потребують – повідомив директор закладу Віктор Парамонов. Була на навчаннях і Тетяна Рева.https://ck.suspilne.media/news/44230

Posted by UA: Черкаси on Friday, 25 October 2019