Петиція про захист освітян набрала 2 тисячі підписів

4 Листопада 2019 14:34

За 7 днів петиція щодо недопущення скасування доплат і надбавок педагогам, викладачам вищих навчальних закладів та стипендій студентам, зареєстрована на сайті Президента України, набрала майже 2 тисячі підписів.

Ініціатор створення петиції лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко, повідомляє прес-служба руху.

Нагадаємо, що бурхливу суспільну реакцію викликали зміни до законодавства, запропоновані народними депутатами, та урядові ініціативи, що стосуються скасування доплат освітянам.

За це Микола Томенко назвав профільне міністерство «Міністерство ліквідації освіти і науки»:

«Цікаво, що ми сьогодні боремося навіть не за підвищення оплати праці освітянам, а за те, щоб хоч зберегти те, що вони вже мають! Це абсурдна ситуація. Ми втратимо кращих науковців, які в кращому випадку перейдуть в приватний сектор, а в очікуваному за таких обставин – разом зі студентами, яким вирішили зменшити стипендії, виїдуть за кордон».

Томенка також обурила позиція очільників міністерства.

«Для мене не зрозумілим залишається позиція очільників міністерства освіти профільного комітету в Верховній Раді. Вони б мали боротись за підвищення оплати працівникам освіти, збільшення фінансування наукових проектів. Натомість, вона здає інтереси всієї наукової спільноти, в тому числі й майбутніх школярів та студентів, яким не залишають вибору, крім як їхати навчатись в Польщу, Литву  або Чехію».