За добу під Черкасами виникло 4 масштабних загорання сухої трави

4 Листопада 2019 12:00

Протягом доби 2 листопада у Черкаському районі виникло 4 масштабних загорання сухої трави, повідомляють у міськрайонному відділі ДСНС. Попередньо встановлено, що в усіх випадках причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем.

Зокрема, в суботу 2 листопада близько 14:30 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання сухостою в Геронимівці. На місці події вогнеборці встановили, що на відкритій території горить суха трава на площі 200м.кв. Дві години знадобилося рятувальним силам 3-ї державної пожежно-рятувальної частини для її ліквідації, запобігши поширенню пожежі на більшу площу.


Спільно з цією пожежею рятувальники з 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини та місцева пожежна команда з села Мошни ліквідовували займання котре виникло о 15:20 на відкритій території в селі Думанці. Тут існувала загроза перекидання пожежі на лісові насадження. Боротьба з пожежею тривала близько півтори години. Локалізувати пожежу вдалося о 17:00, проте повної її ліквідації вдалося досягти о 18:40. Вогнем знищено суху траву на площі 3 га.

Поки тривала ліквідація пожежі в селі Думанці до «Служби порятунку» знову надійшло повідомлення про пожежу сухої трави на відкритій території. Цього разу загорання сталося в селі Худяки .Пожежу ліквідовано о 19:00 силами ДПК СТОВ “Ломовате” села Сагунівка. Вогнем знищено суху траву на площі 1 га.

Наступне нічне займання сухої трави, очерету та рослинності, що виникло 2 листопада близько 22:20 в селі Чорнявка, де вогонь охопив площу в 1,5 гектари,рятувальники ліквідували 01:15 годині ночі 3 листопада. На гасіння пожежі було залучено 9 чоловік особового складу та 2 одиниці пожежної техніки з 1-ї та 2-ї Пожежно-рятувальних частин міста Черкаси.