Із двох заступників у Черкаській облраді змогли обрати тільки одного

5 Листопада 2019 16:32

Сьогодні на продовженні позачергової сесії Черкаської обласної ради нова більшість міжфракційного об’єднання у складі фракцій ВО “Черкащани”, ВО “Батьківщина”, Укроп, Радикальна партія не змогла повністю укомплектувати посади заступників голови ради.

З двох кандидатів на дві посади заступника голови облради результативно голосування пройшло лише по одному. Так заступником голови ради обрано представника Укропу Андрія Сегеду, за якого проголосувало 47 депутатів, пише видання “Кропива”.

фото з фейсбуку Андрія Сегеди

Натомість за представника ВО “Батьківщина” Михайла Мушієка проголосувало лише 38 депутатів при мінімально необхідних 43.

Голосування, згідно процедури, мало проходити в таємному режимі. Однак представники “Батьківщини” (Віталій Чен) та “Черкащани” (Володимир Павличук) відверто контролювали його хід, зауважує ЗМІ. Деякі депутати відверто демонстрували бюлетені з зробленим вибором.

Відзначимо, що після обрання в 2015 році, рада нового скликання працювала лише з посадою першого заступника, яку обіймав представник ВО “Черкащани” Валентин Тарасенко. В грудні 2016 року в рамках політичного компромісу на посаду заступника було обрано депутата Вадима Гайовича. Він пропрацював на цій посаді рік і в грудні 2017 був відправлений депутатським корпусом у відставку. З того часу обласна рада працювала без двох додаткових заступників.

Після створення міжфракційного об’єднання у складі депутатів з фракцій ВО “Черкащани”, ВО “Батьківщина”, Укроп, Радикальна партія для політичного цементування цієї нової більшості додали ще дві посади заступників. Однак реалізувати повністю попередні політичні домовленості не вдалося – це засвідчило сьогоднішнє голосування по представнику ВО “Батьківщина”.

Нагадаємо, що на минулому засіданні обласна рада в режимі таємного голосування обрала нового голову обласної ради — агробізнесмена Анатолія Підгорного, як висуванця ВО “Черкащани”. А вчора відбулося представлення новопризначеного голови Черкаської ОДА – Романа Боднара.