Зима прийде на Черкащину через тиждень

15 Листопада 2019 15:00

У той час, коли у Західній Європі панують циклони, і температурний фон на межі зимового режиму, Францію засипало мокрим снігом, Італію заливає дощами, а Україна залишається під опікою теплих, сухих повітряних мас.

За прогнозом обласного гідрометеоцентру, у вихідні Черкащина буде під впливом антициклону з центром над Нижньою Волгою. По його західній периферії тепле повітря підніматиметься аж до північних широт. Тому середньодобова температура продовжить перевищувати норму на 4-6º. Переважатиме хмарна погода, місцями тумани, нічна температура в межах 2-4º тепла, денна 7-9º.

На початку нового тижня центр східного антициклону переміститься північніше, надходження тепла послабиться і температурний фон в нашому регіоні почне повільно знижуватися.

Уже у наступний вівторок можливий перехід середньодобової температури через +5º, а у четвер – п’ятницю, 22 листопада, тихо й непомітно прийде зима, тобто середньодобова температура знизиться до 0-2º морозу і залишиться на від’ємних позначках впродовж кількох днів. При цьому, суттєвих опадів не очікується.

Хоча повернення тепла ще можливі надалі, але такими тривалими вони вже не будуть.