Учні трьох шкіл на Смілянщині – на вимушених канікулах через відсутність опалення

22 Листопада 2019 16:37

фото з мережі

На черговій обласній нараді з приводу опалення “прославилась”  Смілянщина. За інформацією департаменту освіти і науки Черкаської ОДА, що з усієї області без опалення досі залишаються три школи – у Березняківській ОТГ – Великояблунівська школа, у Ротмістрівській ОТГ – Ковалиський та Куцівський НВК. Учні у цих закладах освіти із 18 до 25 листопада перебувають на канікулах. Також не опалюються 4 заклади дошкільної освіти у цих же ОТГ, та один дитсадок у Звенигородському районі, у с.Юрківка.

“Такий стан справ є недопустимим, – сказала заступник директора департаменту Оксана Сімушина. – Звертаю увагу на те, що згідно з чинним законодавством, керівники районів, міст і ОТГ несуть персональну відповідальність за організацію навчального процесу та функціонування закладів освіти”.

Начальник відділу освіти Смілянської РДА Василь Мельник так прокоментував цю ситуацію для сайту Сміла.ua:

“У школах, які тепер перейшли в ОТГ, виникли проблеми з опаленням. У навчальних закладах, які залишаються у відділі освіти Смілянського району – все нормально, все опалюється, у класах допустимий температурний режим. Ми подбали, щоб у школи завезли дрова і вугілля. Матеріалів вистачить до березня, на весь опалювальний сезон. Думаю, до роботи відділу освіти питань не буде”.