Уряд може піти у відставку навесні 2020-ого, – прогнози

27 Листопада 2019 20:43

Уряд Олексія Гончарука може піти “під ніж” вже навесні наступного року. Таке припущення зробив лідер партії “Рідна Країна” Микола Томенко у прямому етері на ObozTV у програмі “Підсумки”. 

Основні причини, на думку Микола Томенка, – брак досвіду у членів Кабінету Міністрів та втрата довіри україніців до уряду.

“Спершу під ніж потрапляє Верховна Рада, потім уряд, потім президент. Зараз це трошки змінилось, зараз першим під удар потрапляє уряд, потім Верховна Рада, потім президент. Зараз уряд – найслабша ланка, оскільки у них мало досвіду. Вони не мали успішної практики управлінської діяльності, тому уряд не має високої довіри, – сказав Микола Томенко. – Окрім того, практика закритих засідань уряду не йде на користь збільшення довіри до нього. Також один з елементів утрати довіри – це невідповідність реальних вчинків до програми уряду та президента”, – заявив Микола Томенко.

Він також прокоментував наявні рейтинги усіх ланок української влади, та хто може позбутися своїх посад найближчим часом.

“Уряд найслабший. Першим під ніж піде саме уряд, а не Верховна Рада. У нас зараз дуже креативна влада, тому скажу, є варіант, пов’язаний із тим, що норму про річний імунітет уряду можна обійти. Уряд може сам, після дискусії з президентом, наприклад, піти у відставку. Я не схильний до конспірологічних теорій із приводу 28 чи 29 грудня. А більше схиляюсь до весни, тому що на когось потрібно буде списати розчарування суспільства”, – зазначив він.

Микола Томенко також нагадав, що депутатська недоторканність в Україні досі не знята, хоча суспільство вважає, що її вже зняли.