Не вистачає вітамінів: перша леді проінспектувала харчування у черкаських школах (фото)

13 Грудня 2019 23:10

Сьогодні перша леді країни відвідала три школи на Черкащині різної “вагової категорії”: звичайну сільську школу в Іваньках, опорну в Дмитрушках та міську в Умані.

instagram.com/olenazelenska_official

Олена Зеленська провела власну перевірку та оцінила харчування школярів у кожному з навчальних закладів. Перша леді також скуштувала страви, які подають школярам у їдальнях.

instagram.com/olenazelenska_official

“Працюємо над реформою шкільного харчування, аудит зараз в активній фазі. Звіт і статистика, безперечно, корисні, але я хочу побачити ситуацію на власні очі”, – повідомила Олена Зеленська у своєму інстаграмі.

Висновки, які вона зробила: вітамінів (фруктів, соків) у меню не вистачає всім учням всюди, а ще – належних умов для приготування та споживання їжі.

instagram.com/olenazelenska_official

“Із позитиву. На початку цього тижня Президент України підписав Указ “Про невідкладні заходи щодо покращення здоров’я дітей”. На виконання указу буде розроблено національну стратегію розбудови безпечного та здорового освітнього середовища, – зауважила Олена Зеленська. – Міністерство освіти і науки допрацьовує системну програму, яка ляже в основу довгострокового бюджетування освітніх закладів. Наразі виділено 400 млн грн державних коштів на ремонти шкільних їдалень і харчоблоків”.