Найгучніша літературна подія Черкащини – Симоненківська премія: як це було? (відео)

10 Січня 2020 19:15

У двадцять п’яте нагороджували лауреатів Всеукраїнської премії ім. Василя Симоненка 9 січня в Черкасах.

ck-oda.gov.ua

Премію “За кращий художній твір” отримав роман “Троща”, автором якого є Василь Шкляр. Також відзначили збірку “Голландський кут” Ігоря Мітрова в номінації “Краща перша поетична збірка”.

ck-oda.gov.ua

Конкурсна комісія визначила переможців 3 грудня 2019 року. За словами голови обласного осередку Національної спілки письменників Володимира Поліщука, у номінаціях за кращий художній твір змагалось 18 поетів, за поетичну збірку – 6. Переможців обрали шляхом таємного голосування.

ck-oda.gov.ua

Всеукраїнська літературна премія імені Василя Симоненка – нагорода для вшанування пам’яті цього поета. Вона призначена для підтримки молодих письменників та заохочення професіональних літераторів до написання високохудожніх літературних творів. 

Детальніше – в сюжеті “Суспільне: Черкаси”:

Щорічну всеукраїнську премію імені Василя Симоненка вручали у Черкасах

Щорічну всеукраїнську премію імені Василя Симоненка “За кращий художній твір” сьогодні отримав роман “Троща”, автором якого є Василь Шкляр. Також відзначили збірку "Голландський кут" Ігоря Мітрова в номінації "Краща перша поетична збірка". Вручення нагород відбулось о 16 годині у Черкаській обласній філармонії.Конкурсна комісія визначила переможців 3 грудня 2019 року. Зі слів голови обласного осередку Національної спілки письменників Володимира Поліщука, у номінаціях за кращий художній твір змагалось 18 поетів, за поетичну збірку – 6. Переможців обрали шляхом таємного голосування. Всеукраїнська літературна премія імені Василя Симоненка – нагорода для вшанування пам’яті цього поета. Вона призначена для підтримки молодих письменників та заохочення професіональних літераторів до написання високохудожніх літературних творів. Цьогоріч її вручають в двадцять п’яте.

Posted by UA: Черкаси on Thursday, 9 January 2020