Чоловік однокласниці президента куруватиме місцеві вибори на Черкащині

19 Лютого 2020 13:11

Народний депутат Олександр Завитневич, який очолює парламентський комітет з питань нацбезпеки, оборони та розвідки від “Слуги народу”, стане “уповноваженим” від партії з підготовки до місцевих виборів на Черкащині.

У ВРУ Олександр Завитневич очолює один з найголовніших комітетів. фото bbc.com.

Таку інформацію оприлюднило видання “Лівий берег”, посилаючись на свої джерела в партії “Слуга народу”. Таких “уповноважених” нардепів по областям поки що вісім, кінцевий список затверджуватиметься президентом.

За словами одного із співбесідників видання, неофіційні “куратори” говоритимуть із представниками всіх місцевих еліт і “ЗЕкоманди”, аби визначити майбутніх кандидатів на місцеві вибори восени цього року і представити їх потім президенту і партії на погодження.

Олександр Завитневич – один із тих “нових політиків”, кому закидають кумівство у кар’єрному рості після 2019 року. До парламентських виборів він був не надто публічною особою та очолював “Смілянський ливарний завод”. Як пише bbc.com, дружина Олександра Завитневича, Наталія, – однокласниця нинішнього президента України Володимира Зеленського.