Який вигляд має Черкаський театр, який ремонтують після пожежі влітку 2015-ого? (фото)

23 Лютого 2020 20:17

Із осені 2017-ого року триває ремонт Черкаського обласного драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка. Театр дуже постраждав у пожежі влітку 2015-го – другий і третій поверх обвалились, а глядацька заоа на 600 місць була знищена.  Вогонь зруйнував 500 квадратних метрів площі приміщення. Як повідомляли раніше ЗМІ, на відбудову театру потрібно, як мінімум , 150 млн. грн.

Днями ознайомитися зі станом справ та визначитися з вирішеннями проблем до театру завітав заступник голови Черкаської обласної ради Андрій Сегеда. На місці він зустрівся з директором театру Петром Ластівкою, повідомляють в облраді.

oblradack.gov.ua

Разом вони оглянули ті приміщення, де вже проведено ремонт. На 1-3 поверхах театру на сьогодні завершено ремонт стелі, стін та підлоги. У глядацькій залі оновлено стіни, підлогу та оркестрову яму; відремонтовано кулуари та фойє, сходинкові марші, парапет, гардеробну, з якої «починається театр». Також замінено опалення, водопровід, електричну мережу, облаштовано фасад.

oblradack.gov.ua

oblradack.gov.ua

Та більше уваги вони приділили тим роботам і об’єктам, завершення ремонту яких дозволить відкрити двері для глядачів, а самим артистам працювати у власній будівлі.

oblradack.gov.ua

oblradack.gov.ua

Було визначено, що головними об’єктами, над якими необхідно буде працювати у 2020 році, є ремонт сцени та встановлення сучасного світлового і звукового обладнання, а також благоустрій території.