8 березня на Черкащині стане прохолодніше, можливий дощ

6 Березня 2020 17:19

За прогнозом Черкаського обласного гідрометеоцентру, в суботу, 7 березня, значних змін у синоптичній ситуації не очікується. Утримається аномально тепла та суха погода з температурою вночі 3-8º, вдень 10-15º. В нічні та ранкові години є умови для утворення туману.

А от 8 березня погода зміниться: атмосферні фронти південно-західного циклону принесуть у наш регіон дощі, більш інтенсивні вдень, можливі окремі грози, посилення вітру до 7-12 м/с та зниження температури повітря вдень на 2-4º.

Новий тиждень розпочнеться з невеликих дощів, зміною вітру на північний з температурою вночі 3-8º, вдень 8-13º. Температурний фон до сьогоденних рекордів не повернеться.

Яким буває 8 березня? В метеорологічних літописах, попри його святковий характер, це цілком звичайний день. За кліматом, середньодобова температура цього дня на Черкащині – 2° морозу.
Найхолодніше було у далекому 1964 році, коли мінімальна температура повітря знижувалася до -28°. Найтепліше було в 2002 році, коли максимальна температура повітря підвищувалася до +15°.